Erkenning


Gouden Reiger:

Centrum Media & Gezondheid wint Gouden Reiger met Sound Effects-campagne
Het Centrum Media & Gezondheid heeft op 14 december 2010 voor de gehoorschadepreventiecampagne Sound Effects een Gouden Reiger in ontvangst mogen nemen. De Reigers worden uitgereikt aan uitmuntende projecten op gebied van doelgroepcommunicatie met audiovisuele en interactieve media. Alle inzendingen worden beoordeeld door een jury van 15 vakmensen uit de communicatiewereld. De inzendingen moeten gemaakt zijn met een communicatiedoel (dus geen verkoopdoel, voor een specifieke doelgroep en in opdracht van bedrijfsleven, (semi)overheid of (non-profit)instellingen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum kwam Sound Effects in de categorie ‘Crossmedia’ als beste uit de bus.

Entertainment-Education Award:

Internationale Entertainment-Education award voor Martine Bouman van het Centrum Media & Gezondheid

De prestigieuze Everett M. Rogers Award for Achievement in Entertainment-Education is in 2010 aan Dr. Martine Bouman, wetenschappelijk directeur van het Centrum Media & Gezondheid toegekend. Bouman is de eerste vrouw en Europeaan die de prijs in ontvangst heeft mogen nemen. Dr. Martine Bouman heeft deze award  ontvangen voor haar baanbrekende en innovatieve Entertainment-Education projecten, zoals de Sound Effects campagne en de eerste internetserie in Nederland rond om gezondheid:  SOUND. Voor meer informatie over deze internationale Entertainment-Education award kunt u hier klikken.

RIVM: Erkenningstraject:

Sound Effects is door de Erkenningscommissie Interventies van het RIVM  als “theoretisch goed onderbouwd” gecertificeerd. Dit wil zeggen dat doelen, aanpak en randvoorwaarden van Sound Effects degelijk zijn beschreven en dat de werkzaamheid is onderbouwd met wetenschappelijke modellen en theorieën. Voor een volledige beschrijving klik hier.